Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Aan de slag

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in een gezonde kantine. Wij geven handvatten voor een bronzen, zilveren, gouden of ideale kantine. Hoe edeler het metaal, hoe gezonder de kantine.

Welk niveau streef jij na?

In een bronzen kantine is een gezonde keuze aanwezig. Zilveren en gouden kantines geven gezondere producten een hoofdrol, maar zonder ongezonde keuzes helemaal te verbannen. Je kunt ook gaan voor het ideaal. In een ideale kantine zijn alleen producten uit de Schijf van Vijf te krijgen. 

In de stappen hieronder beschrijven we hoe je jouw kantine gezonder maakt. Stap 1 en stap 4 zijn hetzelfde voor alle niveaus. Bij stap 2 en 3 staat aangeven wat je specifiek moet doen om jouw gewenste niveau te bereiken.

Alle stappen op een rij 

Voordat je begint raden wij aan om een team op poten te zetten, want samen bereik je meer! Had je al een team? Dan is dit het moment om hier nieuw leven in te blazen. Om je kantine vervolgens gezond te krijgen volg je deze stappen:

  1. Check je kantine
  2. Kies een gezonder aanbod
  3. Een gezonde uitstraling
  4. Stel je beleid op
De Gezonde Kantine
Maak gezond kiezen gemakkelijk

Onze omgeving zit vol ongezonde verleidingen. Dat maakt kiezen voor gezond soms knap lastig, vooral als er niet eens een gezonde optie te krijgen is. Met de Richtlijnen Gezondere Kantines werk je naar een kantine waar gezond de norm is.