Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Een kantine gezonder maken, dat is het begin. Nu nog zorgen dat het zo blijft. Een beleid zorgt ervoor dat je klanten, werknemers, leveranciers en het bestuur van je organisatie weten wat de afspraken zijn. Van een bronzen kantine tot een ideale kantine: een beleid maken is daarom altijd een onderdeel van een gezonde kantine.

Zorg dat iedereen het beleid makkelijk kan vinden. Het is handig om je beleid te borgen in het organisatieplan. Zet het beleid ook op je website. In het beleid staat in ieder geval:

  • Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines.
  • Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

Voorbeeldbeleid

Om het makkelijker te maken hebben wij een voorbeeldbeleid gemaakt dat je kunt aanpassen naar je eigen wensen. Bekijk en gebruik ons voorbeeld van een voedingsbeleid (Word).  

Inspiratie nodig? Kijk eens naar het beleid van de Kolping Boys Alkmaar.

De Gezonde Kantine
Maak gezond kiezen gemakkelijk

Onze omgeving zit vol ongezonde verleidingen. Dat maakt kiezen voor gezond soms knap lastig, vooral als er niet eens een gezonde optie te krijgen is. Met de Richtlijnen Gezondere Kantines werk je naar een kantine waar gezond de norm is.