Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Wat is een gezonde kantine?

Een gezonde kantine heeft een aanbod en een uitstraling die voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. De kantine maakt gezonde keuzes aantrekkelijk en voor de hand liggend.

In een gezondere kantine worden klanten verleid om gezond te kiezen. Hun oog valt meteen op de overweldigende keuze in gezonde broodjes, groente en fruit en water is de logische dorstlesser. Het ziet er heerlijk uit. Als iemand toch een reep of snack wil, dan kan dat, maar het ligt niet voor het grijpen.

Voor alle kantines en restaurants

De Richtlijnen Gezondere Kantines zijn bedoeld voor allerlei kantines en bedrijfsrestaurants. Of het nou gaat om een sportschool, school, verzorgingshuis, ziekenhuis, bedrijf of bibliotheek. Cateraars, kantinebeheerders en betrokken medewerkers kunnen allemaal aan de slag met de richtlijnen om hun kantine gezonder te maken. Kantines kunnen inzetten op een bronzen, zilveren, gouden of ideale kantine. Hoe edeler het metaal, hoe gezonder de kantine.

Schoolkantines

Voor schoolkantines in het vo en mbo bestaat een apart programma met extra begeleiding. Ga voor meer informatie naar: De Gezonde Schoolkantine.

Sportkantines

Ook voor sportkantines bestaat een aparte programma met extra begeleiding. Lees hieronder de brochure en ga voor meer informatie naar: Team:Fit


Resultaat uit wetenschap en ervaring

Het Voedingscentrum heeft veel ervaring opgedaan met verandertrajecten met het programma de Gezonde Schoolkantine. Daarnaast stoelen we onze richtlijnen en adviezen op een stevige wetenschappelijke fundering. In onze factsheet Richtlijnen Gezondere Kantines lees je hier alles over:

De Gezonde Kantine
Maak gezond kiezen gemakkelijk

Onze omgeving zit vol ongezonde verleidingen. Dat maakt kiezen voor gezond soms knap lastig, vooral als er niet eens een gezonde optie te krijgen is. Met de Richtlijnen Gezondere Kantines werk je naar een kantine waar gezond de norm is.